הצגות ילדים
עונת החגים הינה בין העונות הקשות או המרגשות עבור הורים, תלוי כיצד חווים אותה. גם אחרי עונת החגים, ילדים אשר אינם נחשפים להעשרות אטרקטיביות שונות המגרות את השכל ואת הרגש, עלולים לגלות שיעמום או התפתחות איטית יותר. ככל שהורים מרבים בחשיפת ילדיהם לחוויות שונות ומגוונות כך ההתפתחות היא גם עשירה ומגוונת יותר. סוגים שונים של הצגות ילדים המועלות בתיאטראות הפופולאריים ביותר – ומעניקים לילדים שעות ארוכות של הנאה ופיתוח המחשבה.
פיתוח יכולות חשיבה
תודות להצגות הילדים המועלות בשנים האחרונות ניכר כי ילדים רבים מגלים עניין בתחום המשחק, מפתחים את יכולות החשיבה שלהם וכן את מנעד התגובות הרגשיות לסיטואציות השונות המתרחשות סביב הילד בשנים הראשונות לפיתוח הזהות העצמאית שלו. על מנת להעניק לילדים את האפשרות לחכות דמויות מוערצות, הצגות הילדים השונות מתוכננות, נכתבות ומועלות כך שהן מאפשרות לילדים להתחבר אליהן בצורה רגשית ישירה. אין ספק כי הצגות ילדים ברמות שונות, המותאמות לגיל מולו הן מועלות, הינן דרך מצוינת לפתח חשיבה יצירתית ויכולת התמודדות עם סיטואציות שונות בחיים.
פיתוח כלים רגשיים
ילדים קטנים נמצאים לא אחת מול חוויות שאין להם את הכלים להתמודד איתן. הצגות הילדים השונות מעניקות לרכים הקטנים את האפשרות להתבונן בנעשה מולם ולאמץ את דפוסי ההתנהגות הראויים על פי יכולת ההכרה שלהם. ברוב המקרים ההצגות נכתבות כך שילדים בגילאים מסוימים יוכלו להתאים את הדמויות למערכת ערכים של "רע" ו"טוב" ובכך לבנות עולם של ערכים חיוביים המגוננים על הילדים, כמו גם ערכים שליליים מהם הם לומדים להיזהר.
בין הערכים החיוביים המועלים בהצגות אלו ניתן למנות ערכים של חמלה וסליחה, חברות ואכפתיות. מולם, ערכים שליליים שיועלו בהצגות ילדים רבות יכללו לעג לאחר ולשונה, זלזול או התבודדות, שקרים או בושה, פחד ועוד. הצגות ילדים הינן אמצעי מצוין להעברת מסרים לילדים בגילאים שונים לצורך פיתוח יכולות התמודדות עם מצבים חברתיים לא קלים, עם סיטואציות חברתיות שונות, עם קשיים בכיתה או בגן, קשיים בהכנת שיעורי בית ועוד. מאחר והמסרים המועברים צריכים להיות ברמה גבוהה וההצגות מחויבות לאיכות גבוהה, חשוב לברר מי עומד מאחוריהן.