Head hunting
אם אתם רוצים לפתוח חברת השמה, כדאי שתכירו את הביטוי head hunting שכבר זמן מה מאפיין את השיטה שבה עובדות חברות השמה רבות. הכלל הוא, אל תתנו לדורשי משרות לרדוף אחריכם; חפשו אותם אתם במקום.
בעבר, כשאמצעי התקשורת שלנו היו מוגבלים ולא מהירים מספיק, החיבור בין חברות השמה לבין דורשי עבודה היה לוקה בחסר. היום, בתקופה שבה האינטרנט הפך להיות כלי התקשורת העיקרי של רובנו בעולם המערבי, לחברות השמה ולדורשי עבודה הרבה יותר קל למצוא אחד את השני ולנהל תקשורת או משא ומתן.
ולמרות זאת, הרבה חברות השמה הטמיעו בתוכן שיטה שנקראת head hunting שלפיה חברות ההשמה – כלומר רכזי המשרות והמגייסים – הן אלה שצריכות לרדוף אחרי דורשי העבודה, במקום שאלו ינסו לרדוף אחריהן.
מה הביא למהפך בתפקידים?
בעבר, אלו דורשי העבודה שהיו צריכים לרדוף אחר חברות ההשמה, וכך זה היה גם עד לא מזמן. אומנם האינטרנט הפך את המרדף לפשוט ומהיר יותר, אך בסופו של דבר הצייד לא הוביל לשום מקום. הסיבה לכך היא שחברות ההשמה היו מקבלות יותר מדי קורות חיים, שאחוז גבוה מהם לא התאים לאף משרה.
היום, head hunting הוא הדבר החם הבא. חברות ההשמה יודעות שעדיף להן לפנות אל האנשים שמתאימים לתפקיד, במקום שאנשים מכל תחום ועם כל רמת ניסיון ו/או השכלה יפנו אליהן, וזאת מכיוון שכך הן מקבלות לידיהן מספר קטן יותר של קורות חיים. מדובר כאן בשיפור משמעותי של האופן שבו חברות ההשמה פועלות ומנצלות את הזמן שלהן. כמו כן, מכיוון שהן פונות לדורשי העבודה והרבה מהפניות חזרה הן מאנשים שיכולים להתאים לתפקיד, החברות יכולות להגדיל את אחוזי ההצלחה שלהן. מכאן, הדרך לגידול של החברה ושיפור המוניטין היא קצרה!
גם אתם רוצים לפתוח חברת השמה?
אם גם אתם שוקלים לפתוח חברת השמה, כדאי שתזכרו את המילים head hunting ותטמיעו אותן בתוך החברה שלכם כבר מיומה הראשון. רק כך, תוכלו לעשות את הגיוס בצורה טובה יותר, עם השגת יעדים וניצול נכון של הזמן והכסף.
הנה כמה נקודות למחשבה שיעזור לכם לשפר את הפעילות שלכם:
- הגדירו במדויק את המשרה- משאבי אנוש, גרפיקה, תכנות וכדומה
- הגדירו במדויק את הדרישות למשרה לפי אלה שמסרו הלקוחות שלכם (מעסיקים שמחפשים עובדים)
- הציגו בפני המועמדים הפוטנציאליים יתרונות של המשרות שאתם מציעים להם, לדוגמא שכר תחרותי, רכב חברה, שעות גמישות וכן הלאה.
- עם זאת, אל תחשפו מידע שהמעסיקים מעדיפים שלא יימסר.
- חפשו את הפלטפורמות הנכונות למציאת מועמדים מתאימים. לדוגמא, אם אתם מחפשים חבר'ה צעירים שרוצים לשלב לימודים עם עבודה בחברת תקשורת, כמובן שפייסבוק הוא מקום מצוין לפרסם בו את המשרות בתחום זה.
- ולסיום, חשבו על עצמכם כעל שדכנים, בין מעסיקים לבין דורשי עבודה, ונסו למצוא התאמה מרבית!