אחריות חברתית
עד לא מזמן היו החברות בשוק הישראלי אחראיות כל אחת על עצמה ועל רווחיה האינדיבידואליים. ואין בכך כל רע, למעשה. כל חברה צריכה לדאוג הרי לאינטרסים האישיים שלה משום שבחברה קפיטליסטית היא האחראית הבלעדית לקיומה בטווח הארוך. אחריותו העסקית של כל ארגון כלכלי הינה פיתוח הערכים שלו והרווחים הכלכליים הייחודיים לו. אלא שבשנים האחרונות יותר ויותר בעלי עסקים מבינים כי אחריות חברתית של בית עסק אינה מסתיימת באחריות שלו לעצמו.
לארגון חברתי באשר הוא יש יעדים חברתיים רצויים, מעין מערכת מצפון חברתי הכוללת קודים התנהגותיים שונים, עקרונות כלכליים בעלי חשיבות מרכזית, חשיבות במתן שירות ללקוחות, מוסר עבודה מסוים, שפת עבודה מוכרת ומסוימת, קודים תעסוקתיים ושירותיים שונים ועוד. האחריות החברתית אינה נעה כיום סביב הרווח האישי של החברה בלבד אלא שהיא פעילה ליישום והכוונה של מגוון ערכים שונים וייחודיים המעניקים לסביבה ערך מוסף בקבלת שירות מחברה זו או אחרת.
כל חברה יכולה לדאוג לאחריות חברתית משלה, בתחומים המועדפים עליה. ישנם אנשי עסקים הפועלים רבות לתרומה לחברה ולמתן שירותים איכותיים וייחודיים לצרכי החברה החופשית. מאמיני הגישה הליברטריאנית אמנם מהווים חלק קטן מאנשי העסקים המנהלים חברות ענק אמנם כיום, אולם בהתמדה ובעקשנות מתמשכת ניכר כי עקרונותיהם מהווים אבן דרך ובסיס לעסקאות רבות ופעולות שונות בעולם העסקי. אין ספק כי לאחריות החברתית עליהם מדברים העקרונות הליברטריאניים יש רבות לתרום לחברה הנוכחית כפי שהיא כיום.
רבים טוענים כי הליברטריאניזם הינו למעשה צורה אחרת של האנרכיזם. האחריות החברתית של כל ארגון הינה בין ההוכחות המשמעותיות ביותר המראות כי למעשה גם בעידן הנוכחי מדובר באחריות משמעותית של כל גוף עסקי כלפי עצמו וכלפי הסביבה שלו. באופן זה מעודד הליברטריאניזם את החשיבות שבלקיחת אחריות חברתית במסגרת בה הארגון או החברה פעילים. כלכלה חופשית לדדי רבים משמעה חופש לעשות כל שברצוני. אולם הכלכלה החופשית עוסקת רבות גם באחריות החברתית שיש לכל גוף עסקי באשר הוא ובכל תחום עיסוק שהוא. אלו הם בין הנושאים המהותיים התורמים לחברה בכל כלכלה.